MIJN WERKWIJZE

Als jouw personal trainer, is het mijn prioriteit om een op maat gemaakt trainingsprogramma te ontwikkelen dat naadloos aansluit op jouw specifieke behoeften en doelen. We beginnen met een grondige evaluatie van jouw huidige fysieke conditie, waarbij we aspecten zoals lichaamssamenstelling, kracht en uithoudingsvermogen analyseren.

Op basis van deze evaluatie creëer ik een aangepast trainingsprogramma dat jouw individuele wensen en doelen ondersteunt. Voeding en levensstijl zijn eveneens belangrijke aandachtspunten, en ik voorzie je van praktische voedingsadviezen die zijn afgestemd op jouw behoeften.

Samen stellen we haalbare doelen en houden we regelmatig jouw voortgang in de gaten om aanpassingen te maken indien nodig. Mijn aanpak is gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde methoden, met de nadruk op voeding en levensstijl, om je te helpen jouw fitnessdoelen te bereiken en een gezondere, fittere versie van jezelf te worden. Hieronder vind je een stappenplan voor een trainingsprogramma gericht op het opbouwen van magere spiermassa.


1

We beginnen met een grondige evaluatie. Dit omvat een beoordeling van je fysieke conditie en fitnessniveau, evenals een evaluatie van eventuele blessures of beperkingen die je hebt.

2

Ik help je met het opstellen van specifieke en meetbare doelen voor het opbouwen van lean muscle mass, zoals het verhogen van je droge spiermassa, het gewicht dat je kunt tillen of het verminderen van je lichaamsvetpercentage.

3

Meten is weten. Niet het favoriete onderdeel van de meesten, maar wel belangrijk om progressie te meten. We meten vetpercentage, omtrekken etc. en ook gewicht, alleen is dat maar relatief.

4

In een eerste training doen we een bewegings-assessment (online via video). Voordat je echt kan gaan opbouwen moeten we kijken welke spieren wat meer en welke misschien wat minder getraind kunnen worden.

5

Nu kunnen we een op maat programma maken. Een lange, middellange en korte termijn programma. Veelal een jaarprogramma naar een specifiek doel en dan periodiek onderverdeeld in subdoelen.

6

Dan pas kunnen trainingsschema's gemaakt worden die bij jou en je doelen en de weg er naar toe passen.


7

Tijdens de trainingen of videobeelden van je training zie ik natuurlijk veel meer dan alleen bij het eerste assessment. Ook zie ik hoe snel de juiste progressie kan worden bereikt.
Continu aanpassen dus.

8

Trainen!
Meestal 3 keer per week kracht en 3 keer per week cardio, goed eten en voldoende slapen.


9

Gefaseerd, progressief en geperiodiseerd trainen. Afhankelijk van de planning gericht op spierconditie, spiergroei, of spierkracht.

10

Trainen!

11

Goed eten!

12

Veel slapen!